Steun aan initiatieven die woonzorgcentra bijstaan in de Covid-19 crisis

Terug naar overzicht

Tijdens de gezondheidscrisis die we nu meemaken stellen de woonzorgcentra alles in het werk om hun bewoners de nodige steun en zorg te bieden. Zij zetten zich in om zo flexibel mogelijk het hoofd te bieden aan ongeziene werkomstandigheden en aan nieuwe richtlijnen in verband met de covid-19-crisis. Ook na de noodtoestand die de sector nu kent moeten zij het op de lange termijn blijven volhouden, om de kwaliteit van de zorg te blijven verzekeren en erover te waken dat onze woonzorgcentra plekken blijven waar het aangenaam leven en werken is.

Het Fonds Dokter Daniël De Coninck besloot om hen te helpen, door initiatieven te steunen die de directies en het personeel van de woonzorgcentra over het hele land een helpende hand aanreiken. Het kan gaan om initiatieven die het management tijdens de crisis ondersteunen, of die mee instaan voor het welzijn van het personeel, de kwaliteit van de zorg, de communicatie van directies met het personeel en de families, het implementeren van medische en ethische richtlijnen die met de crisis samenhangen…

De oproep richt zich niet rechtstreeks tot de woonzorgcentra, maar tot erkende en ervaren niet-commerciële organisaties die een helpende hand kunnen bieden in de woonzorgcentra in België. Ook het vormen van partnerschappen wordt aangemoedigd.

Indienen tot en met 04/05/2020.

Meer informatie

Terug naar overzicht