‘Vanuit ons kot’-krant brengt geïsoleerde personen familienieuws

Terug naar overzicht

Voor mensen die in gedwongen isolement wonen, vallen de maatregelen tegen het coronavirus vaak extra zwaar. Het Fonds Dr. Daniël De Coninck, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin willen daarom geïsoleerde mensen twee maanden lang de kans geven om op de hoogte te blijven van alle familienieuws via een papieren krant die bij hen in de bus valt. Want elk contact doet deugd.

Het gedwongen isolement laat bij iedereen sporen na. Maar het Fonds Dr. Daniël De Coninck, de Vlaamse Ouderenraad en de Vlaamse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin zijn extra bezorgd over mensen die alleen zijn, in quarantaine thuis, in een woonzorgcentrum of een voorziening voor mensen met een beperking.

Een eenvoudige app
De minister, het Fonds en de Vlaamse Ouderenraad slaan daarom de handen in elkaar samen met de publicatiebureaus Famileo, Genscom en TribuNews. Ze willen familie en vrienden aanmoedigen om hun naasten op de hoogte te houden van hun nieuwtjes en foto’s. Foto’s of tekstjes zijn makkelijk te uploaden via de app. Eén keer per week wordt dit nieuws in een papieren krant gegoten en met de post bezorgd bij de bestemmeling.

Acht weken gratis
De app is gratis gedurende 2 maanden. Het publicatiebureau neemt de kosten voor de eerste maand op zich, voor de tweede maand financieren de Vlaamse overheid en het Fonds Dr. Daniël De Conink de kranten. Gebruikers kunnen zich melden op een platform dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting: https://www.kbs-frb.be/NL/VanuitOnsKotKrant. De Stichting bezorgt hen een code waarmee ze de app kunnen gebruiken. Begin juni wordt het abonnement automatisch stopgezet, tenzij gebruikers er expliciet voor kiezen om dan een betalend abonnement te nemen.

 

Terug naar overzicht